Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Ο όρος "baby skin" περιλαμβάνει όλο το σώμα. Δηλαδή τόσο το πρόσωπο όσο και τον κορμό, τη ράχη, τα άνω και κάτω άκρα. Η ανάγκη απόκτησής του επιτείνεται ακόμη περισσότερο κατά τους θερινούς μήνες όπου εκθέτουμε σε μεγαλύτερο βαθμό το σώμα μας.

Σαν "babyskin" δέρμα εννοούμε ένα δέρμα χωρίς:

 • Περιττή τριχοφυΐα, δηλαδή χνούδι ή τρίχες στο πρόσωπο, ή και στο υπόλοιπο σώμα ( λαιμό, μασχάλες, στήθος, κοιλιά, πλάτη, χέρια, μπικίνι και πόδια). Ιδιαίτερα στις γυναίκες. Βέβαια τις τελευταίες δεκαετίες η "ανεπιθύμητη" τριχοφυΐα έχει "χτυπήσει την πόρτα" και στους άνδρες (ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στη πλάτη, στο θώρακα κ.α.).
 • Ρυτίδες κυρίως αυτές που αφορούν το πρόσωπο όπως του μετώπου, των ματιών (πόδι της χήνας), τις ρινοπαρειακές αύλακες(οι γραμμές που εκτείνονται από την άκρη της μύτης μέχρι την άκρη του στόματος από κάθε πλευρά), του άνω χείλους (ρυτίδες του καπνιστή), στις γωνίες του στόματος (ρυτίδες κατάθλιψης) κ.α.
 • "Λεκέδες" δηλαδή από κάποιες ελιές, από τις ανοιχτόχρωμες ως και τις πιο σκούρες κηλίδες του προσώπου και του υπόλοιπου σώματος, από αγγειακές βλάβες (από αιμαγγειώματα μέχρι ευρυαγγείες )οι οποίες ανάλογα του μεγέθους, του βάθους, του αριθμού τους και φυσικά της ανατομικής εντόπισή τους, μπορεί να προκαλέσουν αντίστοιχο αισθητικό πρόβλημα.
 • Χωρίς περιττά κιλά και ατέλειες (κυτταρίτιδα, χαλάρωση κ.α.) γεγονός που συνιστά ένα καλά διατηρημένο σώμα

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τα εμφυτεύματα. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ουσίες που προσθέτουν όγκο. Όσο μεγαλώνουμε τόσο η ατροφία των μυών και του λιπώδους ιστού επιτείνεται με αποτέλεσμα την απώλεια όγκου σε συγκεκριμένες ανατομικές περιοχές του προσώπου και του σώματος. Παλαιότερα η τάση ήταν η χειρουργική αφαίρεση.

Σήμερα όμως, αυτό έχει αλλάξει και πλέον η πρόσθεση όγκου αποτελεί την θεραπεία εκλογής. Τα εμφυτεύματα τα διακρίνουμε σε μόνιμα, ημιμόνιμα και απορροφήσιμα. Τα εμφυτεύματα με τις λιγότερες και φυσικά αν υπάρξουν αναστρέψιμες επιπλοκές είναι το υαλουρονικό οξύ και η αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους.

Η αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους συνίσταται στη μεταφορά λίπους από μία ανατομική περιοχή του σώματος σε κάποια άλλη, στον ίδιο ασθενή φυσικά. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα διάφανο μη ζωικής προέλευσης κρυσταλλικό gel που αποτελεί κύριο συστατικό του δέρματος.

Είναι βιοδιασπώμενο υλικό και αποβάλλεται από τον οργανισμό μετά από κάποιο διάστημα που είναι ανάλογο της ποιότητας του εμφυτεύματος.
Συνήθως διαρκεί μέχρι και δεκαπέντε μήνες αλλά, όσο επαναλαμβάνονται οι συνεδρίες τόσο η διάρκειά του αυξάνεται.

Κλασικά σημεία έγχυσης είναι:

 • Ρυτίδες μετώπου
 • Ρυτίδες μεσόφρυου
 • Ζυγωματικά
 • Ρινοπαρειακές αύλακες
 • Ρυτίδες πικρίας
 • Γραμμές Μεριονέτας
 • Περιστοματικές ρυτίδες
 • Περίγραμμα χειλιών και αύξηση όγκου.

Στο πρόσωπο χρησιμοποιείται πλέον σε οποιαδήποτε ανατομική περιοχή με στόχο την αλλαγή του σχήματός της καθώς και του συνολικού σχήματος του προσώπου, όπως είναι το πηγούνι, η κάτω γνάθος και η μύτη. Μάλιστα στη μύτη η εμφύτευση του υαλουρονικού οξέως διαρκεί δεκαπέντε λεπτά, είναι ανώδυνη και το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως.

Το σχήμα, οι γραμμές και η αναλογία των διαστάσεων της μύτης διορθώνονται εντυπωσιακά σαν να έχει γίνει ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι και με πολύ μικρότερο κόστος. Στο σώμα, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται προκειμένου να "γεμίσει" μεγάλες επιφάνειες όπως είναι οι γλουτοί ώστε να πετύχουμε την ανόρθωση αυτών, στο στήθος για την ανόρθωση και αύξησή του, στις γάμπες για να βελτιωθεί το σχήμα τους, στα χέρια και ιδιαίτερα στη ραχιαία επιφάνεια των παλαμών ώστε το χέρι να δείχνει πιο νέο.

Το ίδιο ισχύει και για τον λαιμό. Χρησιμοποιείται ακόμη και για την αύξηση του μεγέθους του πέους καθώς και στο εφήβαιο της γυναίκας για τη βελτίωση του σχήματός του. Επίσης χρησιμοποιείται για την ‘διόρθωση’ μετεγχειρητικών ουλών και ‘βαθουλωμάτων’ που μπορεί να προκύψουν μετά από λιποαναρρόφηση.

Στην εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως διαφοροποιούμαι από το γεγονός ότι εφαρμόζω μία τεχνική με κάνουλες με την οποία το ποσοστό εμφάνισης εκχυμώσεων και οιδήματος μετά την εμφύτευση μειώνεται δραματικά. Οι ασθενείς μπορούν το ίδιο βράδυ να εμφανιστούν σε κάποια κοινωνική εκδήλωση χωρίς να είναι πρησμένοι και μελανιασμένοι και φυσικά χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον κοινωνικό περίγυρο. Από όσο γνωρίζω, την τεχνική αυτή, επίσημα (με πιστοποιητικά δηλ.) την κατέχουν ένας πλαστικός χειρουργός και εγώ.!

Χρησιμοποιώ τις leaders εταιρίες του χώρου και τα αποτελέσματα είναι ασφαλή, χωρίς παρενέργειες σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία, και διαρκούν τον αναμενόμενο από την εταιρία χρόνο.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής είναι ότι:

 • Το αποτέλεσμα δεν είναι ΜΟΝΙΜΟ!!
 • Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι ΑΝΑΛΟΓΗ της ποιότητας του εμφυτεύματος και ακόμη πιο σημαντικό της τεχνικής του ιατρού.
 • Οι πιο συχνές παρενέργειες είναι το οίδημα, οι εκχυμώσεις και πολύ σπανιότερα η υπερμελάγχρωση και τα κοκκιώματα.
 • Ο πιο σοβαρός κίνδυνος είναι όταν αυτές οι πράξεις γίνονται από μη εκπαιδευμένα χέρια..

Όσο αφορά τα οφέλη των ασθενών, όταν πρόκειται για ιατρικούς λόγους είναι πασιφανή. Οι αισθητικές επεμβάσεις για μένα προσωπικά αποτελούν μία μορφή ψυχοθεραπείας. Επομένως και στις δύο περιπτώσεις βελτιώνονται η υγεία, η ποιότητα της ζωής, η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμησή τους. 

Ξεαγχώνονται.., ηρεμούν. Ξαναβρίσκουν το χαμένο τους χαμόγελο. Για τη συντήρηση του αποτελέσματος στα εμφυτεύματα ανάλογα του προϊόντος χρειάζεται ο ασθενής να έρχεται κάθε 8-15 μήνες.

Όσο επαναλαμβάνεται η συνεδρία τόσο το μεσοδιάστημα αυτό μεγαλώνει και ύστερα από 4-5 συνεδρίες το αποτέλεσμα σχεδόν μονιμοποιείται.

Οι μη επεμβατικές αισθητικές αγωγές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς επειδή είναι πιο γρήγορες, λιγότερο οδυνηρές, με πολύ μικρό βαθμό επικινδυνότητας και αριθμό επιπλοκών από τις πλαστικές επεμβάσεις και φυσικά λόγω του μικρότερου κόστους τους ιδιαίτερα σε μια περίοδο που μαστίζεται από την διεθνή οικονομική κρίση.